Receptek Főételek Húsos ételek Sáfrányos sertésérmék

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kk finomliszt
4 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab citrom
2 dl tejszín (lehet natúr joghurt is)
2 dl száraz fehérbor
1 csomag sáfrány
1 kk zöldborsó (konzerv)
1 mk ételízesítő
8 szelet sertés szűzpecsenye

Leírás

A hússzeletkéket kissé kiverjük, majd a fele sáfránnyal összekevert lisztbe hempergetjük, és teflonserpenyőben, forró olajon mindkét oldalukat megsütjük. Kis lángon még 3 percig pároljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk, majd egy tálra emeljük őket. Visszamaradó levét a borral meg a vízzel fölengedjük, az ételízesítőt beleszórjuk. A citromot – óvatosan, hogy a belső fehér bundája ne kerüljön rá – meghámozzuk, felét vékony csíkokra vágjuk és a boros lébe szórjuk, majd a citrom kifacsart levével ízesítjük.A lisztet a tejszínnel simára keverjük, a boros pecsenyelébe öntjük és kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Végül a maradék sáfrányt meg a zöldborsót beleszórjuk, és a húst megforrósítjuk benne. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4