Receptek Főételek Hal Gombás halragu

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
0.3 l tejszín
1 darab vöröshagyma
1 dl citromlé
40 dkg csiperkegomba
2 dl száraz fehérbor
1 csipet friss bazsalikom
2 kanál finomliszt
1 kg Pangasius filé
1 csipet friss petrezselyem

Leírás

A halat hideg vízben leöblítjük, a vizet leitatjuk róla, meglocsoljuk citromlével és pár percig állni hagyjuk. Közepes nagyságú darabokra vágjuk, sóval és borral fűszerezzük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Vajban, üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Sóval és borssal ízesítjük, pár percig, nagy láng felett pirítjuk,,majd megszórjuk liszttel. Felöntjük vízzel, beletesszük a zöldfűszereket, majd lefedve, 15 percig pároljuk. Beletesszük a halat és a fehérbort, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk és további 15 percig pároljuk. A tetejét megszórjuk, finomra vágott petrezselyemzölddel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4